top of page

Miért adjak egészségbiztosítást a munkavállalóknak?


Vigyázat! Az egészségbiztosítás függőséget okozhat

Az egészségbiztosítás, amit beosztottainak egy cég adhat, valóban értékes juttatás. A munkavállalók természetesen örömmel veszik, hogy várakozási idő nélkül, emelt szinten juthatnak hozzá az egészségügyi ellátó rendszer majd minden szolgáltatásához. De miért jó a vállalatnak, a cégnek, hogy havi átalánydíjat fizessen ezért? Máris kifejtem.

Egy sikeres cég mozgatórugója a stabil és energikus munkaerő. Az egészséges dolgozók jobban és hatékonyabban dolgoznak, mint betegeskedő, a munkából a sok vizsgálat miatt kimaradozó társaik. Csupán szerencse kérdése, hogy alkalmazottaink mennyire betegesek? Igen, bizonyára szerencse is, de sokat tehetünk érte, hogy a betegségeket megelőzzük, illetve a kezelést gyorsan és hatékonyan megoldjuk. Mint látszik, két pillérű a dolog, az egyik a prevenció, a másik a gyógyulás. A prevenció egy jól kidolgozott vállalati egészségprogrammal tehető teljeskörűvé. A gyógyulás gyógykezelést, orvosi ellátást igényel, amihez pedig egészségbiztosításra lesz szükség.

Az állami egészségügyi ellátórendszer állapota és a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet erősen indokolják, hogy a dolgozók egészségét komolyan vevő cégeknél, vállalatoknál még idén bevezetésre kerüljön a vállalati egészségbiztosítás, mint béren kívüli juttatási forma.

Mikor járhatunk jól a vállalati egészségbiztosítással?

Ha munkavállalókat fájdalom, vagy kellemetlen tünet kínozza, ezáltal lassul a munkavégzése. Ilyen jellemző panaszok a gyakori derékfájás, fejfájás, ízületi gondok, vagy a bőrgyógyászati, nőgyógyászati problémák. A jó munkaerő nem megy el orvoshoz, mert az nagy kiesés lenne, viszont a munkaképessége nem az igazi. Mennyi ideig lehet ezt húzni? Egészségbiztosítással nincs min gondolkodni. Az orvosi call center szolgáltatás része az egészségbiztosításnak, tehát egy telefon az egész, ahol elmondhatja a panaszait és máris megszervezik az ellátását az első lépéstől az utolsóig.

Milyen előnyökkel jár ez a munkaadónak?

  • Nincs több hónapos várakozás a várólisták miatt, a dolgozó hamarabb megkapja a szükséges kezelést, egészségesen kapjuk vissza.

  • Nem kell aggódnia a magánellátás költségei miatt, ezért bizonyára hálás lesz a munkaadónak, így hosszú távon elkötelezettebbé válik.

  • Az elérhető legjobb orvosok látják el, kevésbé valószínű, hogy visszaesik.

  • A legmodernebb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat veheti igénybe, így a diagnózis sokkal gyorsabb, a kezelés hatékonyabb lehet.

Amennyiben szerencsésen alakult munkavállalóink összetétele és kevésbé betegesek, akkor ezt érdemes megőrizni. Az egészségbiztosítás része lehet a szűrővizsgálat, ami megelőzi a súlyos betegségek kialakulást. A szűrővizsgálatokat a biztosító szervezi, így leveszi a terhet a munkaadó és a beosztott válláról is.

A ma oly gyakori elhízás is tartogat veszélyeket. A vállalati egészségprogramok az egészséges életmódot népszerűsítik és még fittebbé, energikusabbá teszik munkavállalóinkat.

Egészségbiztosítási szakértőként átlátom az apró különbségeket és rávilágítok a kedvező árak mögötti buktatókra. Könnyen felmérem az egy-egy vállalatra jellemző sajátosságokat, igényeket, így segíthetek kiválasztani a legjobb ár-érték arányú vállalati egészségbiztosítást. Bekérem az ajánlatokat, összehasonlítást végzek és kiválasztom a legjobbat.

www.balazsivan.hu

Népszerű bejegyzések
Utolsó bejegyzések
Régebbi bejegyzések
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Blogger Social Icon
bottom of page