top of page

Mert a gyerek ugyebár hétvégén, vagy inkább hosszú ünnepeken lesz beteg...

Mit tegyünk ilyen esetekben? Gondolom, minden szülő megtapasztalta már legalább egyszer a varázslatos kórházi gyermekorvosi ügyeletek élményét, amelyet követően legtöbbször marad a várakozás az első hétköznapra, rendelési időre, amikor már felhívhatja az orvosát is, mert ugyebár az orvosunknak is kijár a hétvége. De van-e megoldás, hogy ne azon pörögjünk, hogy bevigyük-e a gyereket több tucat beteg közé, hogy még pluszban összeszedjen valami mást is.

Különösen pici gyerekeknél nehéz a szülők dolga, hiszen az első betegségeknél - különösen az első gyerekes szülőknek - még nincs meg a rutin sem a lázas betegség kezelésére, mialatt hatványozódik az aggódás az első magas láz, vígasztalhatatlan sírás esetén, amikor tehetetlennek érezzük magunkat, és a szívünk szakad meg a szenvedő babánk láttán.

Jómagam még két gyermek felnevelése után is csak kapkodtam most a négynapos hosszú hétvégén, és szörföztem a neten az ügyeleteket keresve. Egyet biztosan tudtam: a Szent János Kórház ügyeletét inkább kihagyom. Viszont a további keresgélés már egész bíztató volt, hiszen óbudai lakos lévén hamar rátaláltam a kerület nagyszerű kezdeményezésére: hétvégén és ünnepnapokon délelőtt 9-12 óra között elérhető a gyerekrendelés a kerületiek számára! BINGO - gondoltam, és azonnal vihettük is volna délelőtt a lázas babát, de sajnos tovább szörfözve a neten, megpillantottuk fogadott gyerekorvosunk honlapján,

hogy március 16-án, 17-20 óra között rendel. Úgy döntöttünk, hogy akkor kivárjuk már azt a pár órát, úgyhogy nem vittük el a délelőtti rendelésre, hanem 17 órakor ott álltunk a szakadó esőben a lázas gyerekkel Dr. Cesko Izabella rendelője előtt. A gyermekorvosi rendelő ajtaja zárva, sehol senki, csak az épület másik oldalán, a felnőtt rendelőben volt rendelés. Többször próbáltuk elérni a doktornőt, sikertelenül, majd az SMS-ünkre több mint három óra múlva, este 8 óra után reagált úgy, hogy sajnálja, elfelejtették kijavítani a honlapot. Nem fejtem ki az akkori hirtelen jött gondolataimat, de inkább magamat ostoroztam azért, hogy nem vittük el a gyereket a megbízható, 3. kerületi gyermekrendelésre.

Egy újabb nehéz éjszaka várt ránk, tehetetlenül a lázas beteg gyermekkel.

Eljött hát a szombat, és inkább odatelefonáltunk, hogy van-e rendelés, amit az asszisztens furcsállt is, de az előző napi rossz tapasztalatok után talán érthető, hogy nem bíztunk az interneten elérhető információkban.

Túlélve egy újabb nehéz éjszakát, és a 2,5 napja tartó magas lázat, szombat reggel 9 után már ott voltunk a 3. kerület Pethe Ferenc téri rendelőben. Korrekt tiszta rendelő, szinte várakozók nélkül, és egy tündéri gyermekorvos, aki az alapos vizsgálat után megnyugtatott, ellátot tanáccsal, és néhány gyógyszerrel. Azt már mondani sem kell, hogy az ügyelet mellett természetesen nyitva tartó gyógyszertár is működik - úgyhogy azonnal imákba foglaltam Bús Balázs polgármester nevét, büszke vagyok és örülök, hogy óbudai vagyok!

Pethe Ferenc tér 3. alatti gyerekrendelő óbudai gyerekek számára

De van más megoldás is, amelyhez azért a zsebünkbe kell nyúlnunk. Persze egy ilyen magas lázzal járó betegség esetén, elkeseredettségünkben sokan inkább kifizetik a 25.000 forintos magán-gyermekorvosi ügyelet árát, ahol gyorsan segítenek, kulturált, tiszta környezetben, várakozás nélkül, időpontra vihettük volna a gyermekünket, pl. a Svábhegyi Gyerekgyógyintézetbe, a Bokor utcába. Szerencsére már több ilyen intézmény működik Budapesten, és országszerte is találunk már ilyent szolgáltatót. De mi van, ha évente többször van rá szükség, hiszen a gyerek sajnos többször lesz beteg - nálunk például szinte mindig hétvégén jelentkeztek a betegségek, Murphy törvényeit követve péntek késő délután, amikor már garantáltan nem veszi fel a telefont a gyerekorvosunk, és aggódhatunk hétfőig.

De azt tudtátok-e kedves Anyukák, hogy az UNION PrivátMed egészségbiztosításában a gyermekek díja mindössze havi 2.500 Ft? És ilyen esetekben azonnal megszervezik nekünk az ellátást valamelyik magán gyerekrendelőbe, de sürgős esetekben Budapest 20 km körzetén belül még házhoz is hívhatunk orvost. A gyermekek részére 6 hónapos kortól 18 éves korig köthettek ilyen biztosítást.

Tehát kedves aggódó Anyukák! Van megoldás!

Azt mondják, cipésznek lyukas a cipője - és ez most igaz volt rám is. Közel 4 éve használjuk a családban a PrivátMed biztostást, de a babánkat még nem vontuk bele. Mivel 20 hónapig nem volt beteg, így sajnos egy csúnya bölcsödei vírus kellett ahhoz, hogy a babánk is bekerüljön a biztosításba. De többet ilyen nem fordulhat elő, és bíztatok mindenkit, hogy ne hagyja ki ezt a lehetőséget. Segítek! +36 30 415 5025

Népszerű bejegyzések
Utolsó bejegyzések
Régebbi bejegyzések
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Blogger Social Icon
bottom of page